logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Pula PROfessional

PULAPRO2016CLANAK

Obrazovni i industrijski program PULA PROfessional namijenjen je filmskim profesionalcima i studentima audiovizualnih djelatnosti.

Pored tematskih predavanja, okruglih stolova, predstavljanja projekata i Kritike mladih filmofila, u sklopu programa PULA PROfessional 2015. ostvareno je partnerstvo s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i suradnja s brojnim sveučilištima, fakultetima, i akademijama iz zemlje i šire regije, čijim je studentima omogućeno praćenje svih profesionalnih programa. Time se stvara platforma novih partnerstava studenata šire regije koji će međusobno moći razmijenjivati znanja i iskustva dok će im eminentni filmski stručnjaci otkrivati „tajne zanata“.

Fokus ovogodišnjeg Pula PROfessionala bit će na scenariju, a tim smo povodom pozvali četiri dobre poznavateljice scenarističke problematike: Jasminu Kallay, Rebeccu Lenkiewicz, Kate Leys i Jelenu Paljan.

Na predavanjima, koja će pokriti osnove koncipiranja, pisanja, uređivanja, ali i promocije filmskog scenarija, svi zainteresirani akreditirani profesionalci  dobit će odgovore na osnovna pitanja koja muče sve scenariste na svijetu: kako smisliti, a potom napisati scenarij za film koji će se jednog dana snimiti, a na kraju i rado gledati.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE