logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

62. Pula - kreativno filmsko ljeto za djecu i mlade

vijestiradionice


RADIONICE STVARANJA FILMA, KRITIKE I SUDJELOVANJE U ORGANIZACIJSKIM PROCESIMA

Pulski filmski festival već niz godina potiče aktivno uključivanje djece i mladih u razne festivalske aktivnosti dajući im uvid u procese "iza scene", te kontinuirano razvija radionice filmskog obrazovanja namijenjene upravo njima.

Tradicionalni Pustolovni Laboratorij profesora Baltazara i ove godine s veseljem otvara svoja vrata i poziva djecu u dobi od 7 do 12 godina da se do 30. lipnja prijave na nezaboravnu radionicu pod mentorstvom Manuela Šumberca i Vibora Juhasa. Najmlađe generacije stvaratelja, kroz sedmodnevnu radionicu, samostalnim odlučivanjem, predlaganjem ideja i naposljetku praktičnim radom, realizirat će vlastiti animirani film i u istom tjednu doživjeti premijeru svog uratka na velikom platnu.

Za nešto starije, u dobi od 12 do 16 godina, otvorene su prijave za RED radionicu, i to za sudionike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije do 29. lipnja, a ostale međunarodne polaznike do 22. lipnja. Sedmodnevni filmski tečaj, s engleskim kao glavnim jezikom, uključuje upoznavanje sa svim segmentima filmske industrije; kreativnim pisanjem, režijom, glumom, kinematografijom, kostimografijom, šminkom i montažom. Usvajanje i produciranje kratkog igranog filma vršit će se najsuvremenijim tehnologijama iz filmskog svijeta pod vodstvom stručnjaka iz filmske industrije. Radionicu vodi Dado Valentić, osnivač vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering.

Kritika Mladih filmofila platforma je koja uključuje mlade u dobi od 18 do 29 godina u kritičko analiziranje filmova. Do 22. lipnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na 62. Puli, a osmorica najboljih kandidata imat će odgovorna zaduženja: gledati nacionalne i međunarodne filmove, komentirati i ocijeniti ostvarenja, sudjelovati u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisanje recenzija, bloga i sve to pod mentorstvom filmskog kritičara Nenada Polimca.

Pulski filmski festival poziva sve zainteresirane, starije od 18 godina, da se prijave za volontiranje i pridruže entuzijastičnoj ekipi u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg hrvatskog filmskog festivala. Sve odgovorne, društvene, energične i fleksibilne osobe, koje žele steći praksu rada u jednom od mnogobrojnih odjela mogu se, do 22. lipnja, prijaviti za iskustvo za pamćenje.

Sve se prijave za popratne programe vrše preko mrežne stranice www.pulafilmfestival.hr, na kojima se mogu pronaći iscrpne informacije o pojedinim programima.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE