logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

BALT1

Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara dvanaesti put ovoga ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

O LABORATORIJU:
U teorijskom dijelu laboratorija polaznici se upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Kroz uvodna predavanja u osnove animacije i produkcije uče kako razraditi priču, scenarij, kreirati likove i njihove osobnosti, dok je jedan posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije poput squash & stretcha. Prikazuju im se i ulomci nekih od najkvalitetnijih profesionalnih i amaterskih animiranih filmova.

Praktični dio obuhvaća izradu i realizaciju kratkih animiranih filmova (jingleova) uz pomoć mentora. Raspoloživa tehnika kombinacija je CGI i Cut-Out animacije, elementi i osnova za kratke filmove su već pripremljeni, a polaznici svojim radom i idejama utječu na njihovu finalnu kompoziciju, produkciju i postprodukciju. Nisu izostavljeni ni zvučni segmenti animacije pa polaznici uče ponešto i o snimanju i montiranju zvuka, ali i o tome kako se najpraktičnije glazba implementira u finalni proizvod. Naglasak je na nezavisnoj produkciji, tehničkim rješenjima i trikovima kojima što kvalitetnije i profesionalnije realiziraju svoje projekte.

Datum i mjesto radionice: 6.-14. srpnja 2016. (9. i 10. srpnja pauza), Circolo - Zajednica Talijana Pula (velika dvorana u prizemlju)
Dodjela diplome i premijera filma: 16. srpnja u 10:00 (Istarsko narodno kazalište)

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: simon@pulafilmfestival.hr ili na broj na +385 99 493 8354.
Nakon isteka roka prijave bit ćete obavješteni o svim potrebnim informacijama.

PRIJAVE SU ZAVRŠENE, SVA MJESTA SU POPUNJENA!

Manuel PhotoManuel Šumberac rođen je 1988. u Puli, gdje 2007. maturira u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, Odsjek Grafičkog dizajna. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animirani film i nove medije. 2013. postaje magistar animiranog filma i novih medija. Tokom studija dobiva brojna priznanja za najboljeg studenta godine. Do sada je realizirao 4 autorska animirana filma: „Escargot" (2010.), „Vesla" (zajedno sa Zdenkom Bašićem, 2011.), „U sjeni" (2011.) i „Mehaničko srce" (2013.) te 3 animirana glazbena videa za hrvatskog glazbenika Gibonnija. Za film „Escargot" osvaja drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Za animirani video spot „Žeđam" osvaja glazbenu nagradu Porin za najbolji video spot 2010. godine. Pored animacije bavi se i ilustracijom.  
 
VJ1Vibor Juhas rođen je 1982. godine u Puli. Bavi se ilustracijom, animacijom, glazbom i filmom. Autor je nekolicine glazbenih spotova sastava iz Pule i okolice. 2011. završio je svoj prvi kratki igrani film „No Way Out". 2012. godine u suradnji sa Monteparadiso kolektivom stvara dugometražni dokumentarni film „Monteparadiso 20" koji nakon premijere u Puli nastavlja svoj put po raznim festivalima u Hrvatskoj i okolici. Ilustrator je knjige za djecu „Strahosmijeh" i slikovnice „Ponoć u Parku 52.", nekolicine kratkih stripova, a trenutno radi na novom animiranom filmu i interaktivnoj slikovnici. Radi kao dizajner na manifestaciji Sa(n)jam knjige u Istri.

 

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE