logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Tanja Miličić

tanja

Tanja Miličić rođena je 14. prosinca 1974. u Puli, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju, kulturno-umjetnički smjer. Jedna je od prvih članica Gradske radionice mladih s kojima je sudjelovala u realizaciji brojnih kulturnih projekata. Godine 1993. odlazi u Veliku Britaniju, gdje je 1998. godine završila višu školu smjera film, video i fotografija na Lambeth Collegeu u Londonu, a godine 2002. diplomirala je (s odličnim uspjehom) film, fotografiju i vizualne medije na Sveučilištu Napier u Edinburgu.

Za vrijeme studija volontira i radi za niz nevladinih udruga stječući vrijedna životna i organizacijska iskustva. Tijekom studija radila je na brojnim kratkometražnim igranim i dokumentarnim filmovima, a njezin diplomski film Patchwork (2003) obišao je mnoge europske festivale te na 12. Danima hrvatskog filma osvojio nagradu za najbolju režiju, najbolju debitanticu i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dokumentarni film. Tanja trenutno priprema svoj drugi dugometražni film. Godine 2003. vraća se u Pulu i započinje dugogodišnju suradnju s Javnom ustanovom Pula Film Festival gdje je od 2007. godine stalno zaposlena kao producentica Pulskog filmskog festivala, od 2008. godine i kao voditeljica Kina Valli. Godine 2014. ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić imenuje je članicom Umjetničkog savjeta Festivala. Bila je članica žirija ispred međunarodnih organizacija CICAE (Međunarodne federacije art kina), Europa Cinemas (Europska kina) i ECFA (Europska federacija filmova za djecu) na festivalima u Veneciji, Berlinu, Sarajevu, Vilniusu i Kristiansandu.

Godine 2009. završila je, pod vodstvom Međunarodne federacije art kina, na venecijanskom filmskom festivalu, obuku za voditelje art kina. U veljači 2014. godine izabrana je u upravni odbor Europske federacije filmova za djecu. Članica je vijeća za filmsku, scensku i dramsku umjetnost Grada Pule i vijeća za glazbenu, glazbeno scensku i filmsku djelatnost Istarske županije. Sudjelovala je i u izradi kulturnih strategija grada Pule i Istarske županije.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE