logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Zvizdan i Ničije dijete u utrci za europskog Oscara

NICIJE


Zvizdan, Dalibora Matanića i Ničije dijete, manjinska koprodukcija Vuka Ršumovića natječu se dalje za nominacije za 28. Europske filmske nagrade. Selekcijska lista koju je objavila Europska filmska akademija uključuje 52 najbolja ovogodišnja europska ostvarenja iz 36 europskih zemalja. U sveukupno 21 kategoriji, među kojima i one za najbolji europski film, redatelja, scenarista, glumicu, glumca, EFA svake godine nagrađuje najbolja dostignuća europske kinematografije. Svi filmovi sa selekcijske liste imaju i mogućnost osvajanja nagrada u kategorijama najbolje kamere, montaže, scenografije, kostimografije, glazbe i oblikovanja zvuka.

Podsjetimo se kako je na nedavno završenom 62. Pulskom filmskom festivalu filmu Zvizdan (koji je nedavno odabran i za predstavnika Hrvatske u natjecanju za nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti – Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova) dodijeljena Velika Zlatna Arena za najbolji film ovogodišnjeg Hrvatskog programa, a filmu Ničije dijete dodijeljena je Zlatna Arena za najbolji film u Hrvatskom programu manjinske hrvatske koprodukcije. Osim tih nagrada filmu Zvizdan dodijeljene su još i Zlatna Arena za kostimografiju, Zlatna Arena za najbolju sporednu mušku ulogu, Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu, Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu, Zlatna Arena za režiju te nagrada Oktavijan. Film Ničije dijete nagrađen je i Zlatnom Arenom za režiju te Zlatnom Arenom za glumačko ostvarenje.

Nominacije za 28. Europske filmske nagrade bit će objavljene 7. studenog na filmskom festivalu u Sevilli u Španjolskoj, dok će se svečana dodjela nagrada održati 12. prosinca u Berlinu. Sve dodatne informacije kao i kompletnu selekcijsku listu pronađite na službenim stranicama EFA–e.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE