logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

"Ti mene nosiš" Ivone Juke u utrci za europskog Oscara

timenevijesti

Uz nagrađivani igrani film Dalibora Matanića Zvizdan te manjinsku koprodukciju Vuka Ršumovića Ničije dijete u natjecanje za 'europskog Oscara' ušao je i debitantski dugometražni film Ivone Juke Ti mene nosiš.

Film Ti mene nosiš jedan je od četiri naslova koji su u 'utrku' za nominacije za 28. Europske filmske nagrade popularno nazvane 'europski Oscar' ušli naknadno. Inače, Europska filmska akademija nedavno je objavila selekcijsku listu najboljih ovogodišnjih europskih ostvarenja među kojima su od sada tri hrvatska filma.

U sveukupno 21 kategoriji, među kojima i one za najbolji europski film, redatelja, scenarista, glumicu, glumca, EFA svake godine nagrađuje najbolja dostignuća europske kinematografije.

Tako će narednih tjedana više od tri tisuće članova Akademije glasovati za nominacije u spomenutih pet kategorija. Svi filmovi sa selekcijske liste imaju i mogućnost osvajanja nagrada u kategorijama najbolje kamere, montaže, scenografije, kostimografije, glazbe, oblikovanja zvuka. Odluku o nagradama u spomenutim kategorijama bez prethodnih nominacija donijet će specijalni sedmeročlani žiri.

Više informacija pročitajte OVDJE.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE