logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Svjetska premijera filma "Pored mene" u Areni

VIJESTI2107

Jučer, 21. srpnja, film Pored mene, redatelja Stevana Filipovića imao je svjetsku premijeru na 62. Pulskom filmskom festivalu u Areni. To je prvi put da u Hrvatskoj jedan strani igrani film ima svjetsku premijeru. Riječ je o filmu koji na 62. Pulskom filmskom festivala konkurira u Međunarodnom programu. Po crvenom tepihu prije svjetske premijere filma, prošetala se gotovo cijela glumačka ekipa filma, a redatelj Stevan Filipović nadahnuto se obratio publici u Areni prije projekcije filma riječima: „Posebna mi je čast da mi se film premijerno prikazuje na najljepšoj pozornici na svijetu! Ovo mjesto, Arena, Pula, Festival osjećam svojim i dijelom svojeg nasljeđa!“

Publika u Areni uistinu je disala s filmom te je odlično reagirala na sve scene iz filma, pa čak i one na koje bi očekivali da ih promatra s malom zadrškom. Mnogobrojna filmska ekipa izlaskom na pozornicu nakon završetka filma nagrađena je gromoglasnim pljeskom, a uspješnu premijeru nastavili su slaviti na koncertu Sare Renar. Slike s premijere filma možete pogledati OVDJE.

Filmom Patnje mladog Ede, redatelja Duccia Chiarinija, i sloganom: Popni se na Dizalicu! otvorena je Dizalica. Riječ je o filmskom programu za mlade koji već drugu godinu za redom prikazuje filmove namijenjene mladima i onima koji se tako osjećaju. Dizalica je smještena u dvorištu Galerije Sveta srca, a filmski program počinje svakim danom u 22 sata. Više o programu možete pronaći OVDJE.

U sklopu programa Pula PROffesional, jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori održan Okrugli stol pod nazivom „Spasimo našu prošlost!“, a o prijekoj potrebi za restauracijom i digitalizacijom preko 400 igranih filmova snimljenih u Hrvatskoj. Prema podacima, od oko 400 igranih filmova snimljenih u Hrvatskoj, obnovljene su filmske kopije za njih stotinjak, i to na materijalima čiji je rok trajanja relativno kratak. Fotografije s okruglog stola možete pronaći OVDJE.

Također, s početkom u 18 sati, u Kinu Valli, otvorena je izložba radova učenika Odjela grafičkog dizajna Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. Izložbi je prisustvovala ravnateljica Gordana Restović te članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić. Izložbu je otvorio ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Davor Kliman. Pod naslovom „Ideja, poruka, koncept“, izložba prikazuje radove učenika na temu kulturnih, glazbenih i sličnih manifestacija koje se održavaju u gradu Puli. Izložba se može razgledati u Kinu Valli. Više informacija pročitajte OVDJE. Fotografije s otvaranja izložbe možete pronaći OVDJE. 

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE