logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Sve najbolje Snježane Tribuson otvara Pulski filmski festival

snjezanatribusonCLANAK

Dugoočekivani četvrti cjelovečernji igrani film redateljice Snježane Tribuson, romantična komedija ‘Sve najbolje‘, će biti prikazan prvi puta pred hrvatskom publikom u subotu 9. srpnja 2016. godine na otvaranju 63. Pulskog filmskog festivala.

U božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, isprepliću se sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković) koja je davno odustala od traženja ‘onog pravog’, Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav i karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić) koji se oporavlja od bračnog brodoloma.
Uz navedene protagoniste, u niz komičnih ljubavnih (ne)zgoda upleteni su i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata. Malo je vjerojatno da u ovom preplitanju veliku ulogu može imati grupica žohara, medenjaci i jedna operna arija, ali je u ovoj priči baš tako.

Uz spomenute glumce, u filmu se pojavljuju i Ksenija Paić, Dora Fišter Toš, Jernej Šugman, Krešimir Mikić, Goran Bogdan, Jasna Bilušić i Ivo Gregurević. Scenarij i režiju filma potpisuje Snježana Tribuson. Direktor fotografije je Goran Trbuljak, montažerka Marina Barac, a skladatelj Dinko Appelt. Dizajn zvuka potpisuje Dubravka Premar, scenografiju Željka Burić, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Majstorica maske je Tina Jesenković, a snimatelj tona Mladen Pervan. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Snježana Tribuson autorica je cjelovečernjih filmova Prepoznavanje (1996.), Tri muškarca Melite Žganjer (1998.) i Ne dao Bog većeg zla (2002.) te popularne hrvatske serije Odmori se, zaslužio si. Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Film Sve najbolje imao je svjetsku premijeru na Cipru u okviru manifestacije Cyprus Film Days, a prikazan je i u Los Angelesu u sklopu revije Starring Europe te na Filmskom festivalu u Ferrari (Italija). Prikazan je i u programu Festivala SEE (u Berlinu i Parizu te u kineskom gradu Ningbou). Snježana Tribuson nagrađena na berlinskom izdanju festivala SEE za režiju, dok je Goran Navojec u Parizu osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Članak preuzet sa stranice www.scena.hr
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE