logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Rezultati zaključenog Poziva na prijave za Hrvatski program i Kratku Pulu

Vodstvo Pulskog filmskog festivala objavilo je na današnjoj konferenciji za medije niz zanimljivosti vezanih uz predstojeću 62. Pulu uključujući zavidne rezultate zaključenog Poziva na prijave za natjecateljske programe - Hrvatski program i Kratku Pulu, najavu suradnje s nacionalnim i regionalnim edukativnim institucijama, povodom novoosnovanog Studentskog programa, te nastavak dugogodišnje uspješne suradnje s Turističkom zajednicom grada Pule. Uvodno je prikazana nova špica 62. Pulskog filmskog festivala čije autorstvo potpisuju autori Manuel Šumberac i Vibor Juhas.

Članica Umjetničkog savjeta, Tanja Miličić, predstavila je brojčane rezultate Poziva na prijavu filmova koji je bio otvoren od 20. ožujka do 17. travnja u ponoć, te je objavila da je za dvije programske kategorije pristiglo: - za Hrvatski program: 21 dugometražni film u sklopu Hrvatskog filma i 7 u sklopu Manjinskih koprodukcija - za Kratku Pulu: 47 kratkometražnih igranih hrvatskih filmova i 2 kratkometražne igrane manjinske koprodukcije. Broj ovogodišnjih prijava u Hrvatskom programu neosporna je potvrda rastućeg interesa autora za prikazivanje filmova na Puli, kao i osjetno povećan broj Manjinskih koprodukcija, dok su prijave za Kratku Pulu čak udvostručene. Umjetnički savjet (Hrvoje Pukšec, Mike Downey i Tanja Miličić) krajem svibnja će donijeti odluku o selekciji filmova koji će se prikazati u konkurenciji Festivala.

Gordana Restović, ravnateljica Pula Film Festivala, izrazila je zadovoljstvo novopokrenutim Studentskim programom osmišljenim s ciljem povezivanja Festivala, akademija i studenata iz zemlje i regije kroz različite teorijske i praktične aktivnosti. Tijekom zimskih mjeseci odrađeni su preliminarni dogovori sa brojnim institucijama kojima je u interesu stvaranje trajne edukativne suradnje, od kojih je partner projekta Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu. Suradnja je potpisana i s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnim studijem Glume, mediji i kultura u Rijeci, Umjetničkom akademijom u Osijeku, Umjetničkom akademijom u Splitu, Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, Srbija, Akademijom umetnosti Novi Sad, Srbija, Akademijom za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani, Slovenija, Fakultetom za dramski umetnosti u Skopju, Makedonija, Faculty of Theatre and Television, Cluj, Rumunjska.

Direktorica Turističke zajednica grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, pohvalila je novoosnovani program s mladima, njegov međunarodni karakter i dugogodišnju ugodnu i uspješnu suradnju s Pulskim filmskim festivalom, programom koji iz godine u godinu plijeni sve veću turističku pažnju.

Glasnogovornica Sanela Omanović je na kraju objavila i prve rezultate interaktivne kampanje Predloži slogan Pulskog filmskog festivala kojim korisnici sami kreiraju komunikacijski identitet 62. Pule. Platforma kampanje temelji se na varijacijama već prepoznatljivog slogana „Film pod zvijezdama“ na način da izmjenom prvotne riječi "film" korisnici subjektivnom poveznicom proširuju osnovni slogan. U manje od dva tjedna pristiglo je šestotinjak prijedloga od kojih je polovica, zbog istovjetnih prijedloga, postavljena u galeriji fotografija festivalske mrežne stranice.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE