logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Renata Poljak: Partenza

partenza

Renata Poljak: Partenza
Muzej suvremene umjetnosti Istre

Otvorenje: 8. srpnja u 20:00

Kustos Mladen Lučić
Pedagoške aktivnosti uz izložbu Ive Gašparić

Muzej suvremene umjetnosti Istre (Museo d'arte contemporanea dell'Istria) tijekom srpnja i kolovoza predstavit će samostalnu izložbu umjetnice Renate Poljak. Na izložbi će biti prikazane tri videoinstalacije: Ruta i spomenik (2008.), Staging Actors / Staging Beliefs, (2011.) i novi rad Partenza (2016.). Bit će izložena i autoričina recentna serija od 12 crno-bijelih fotografija. Poznata kao autorica koja propituje socijalne korelacije, pitanja identiteta te društvene posljedice tranzicijskog kapitalizma, Poljak se i na ovoj izložbi predstavlja društveno angažiranim radovima koji donose dubinsku analizu društvenih stanja i posljedičnih pojavnosti prvenstveno u hrvatskom, ali i u svjetskom sociopolitičkom kontekstu.

Renata Poljak (1974., Split) diplomirala je 1997. godine na Umjetničkoj akademiji kao profesorica likovne kulture. Poslijediplomski studij završila je na Likovnoj akademiji E.R.B.A.N 1999. godine u Nantesu. Različite rezidencijalne programe realizirala je u New Yorku, Beču i Parizu. Nastupila je na brojnim skupnim izložbama i festivalima, realizirala je brojne rezidencijalne programe, a dobitnica je i desetak značajnih nagrada.

Izložba je realizirana sredstvima Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Pule.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE