logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Preminuo slavni britanski glumac Sir Christopher Lee

christopherlee

U nedjelju je, 7. lipnja, u Londonu preminuo slavni birtanski glumac Sir Christopher Lee. Vijest je objavljena nekoliko dana nakon glumčeve smrti prema želji njegove supruge s kojom je bio u braku više od 50 godina.

Ovaj popularni britanski glumac u svojoj je impresivnoj karijeri nastupio u više od 250 filmova i serija, među kojima starije generacije filmofila najviše pamte Drakulu, Mumiju i Čovjeka sa zlatnim pištoljem, a mlađe generacije njegove uloge čarobnjaka Sarumana u trilogiji Gospodar prstenova i Grofa Dookua u Ratovima zvijezda. Prema Guinessovoj knjizi rekorda, Lee je međunarodna filmska zvijezda s uvjerljivo najvećim brojem odigranih uloga.. Režiseri s kojima je Lee surađivao među ostalima su i John Huston, Raoul Walsh, Joseph Losey, George Marshall, Orson Welles, Nicholas Ray, Michael Powell, Billy Wilder, Steven Spielberg, George Lucas, Joe Dante, Peter Jackson i Tim Burton.

Sir Christopher Lee bio je počasni gost 55. festivala igranog filma u Puli na kojem je predstavio svoj omiljeni film Rasputin (Rasputin: The Mad Monk) u režiji Dona Sharpa iz 1966., te mu je u Areni uručena posebna festivalska nagrada za životni doprinos filmskoj umjetnosti.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE