logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Posebne projekcije

Barakude, Peter Radovich Jr.
Novine
, Dalibor Matanić
Pomutnje - snimka kazališne predstave, Branko Brezovec

BARAKUDEEVENT

BARAKUDE

REŽIJA: Peter Radovich Jr.
SCENARIJ: Peter Radovich, Jr., Mirjana Mia Pećina
KAMERA: Ivo Biočina
MONTAŽA: Andrew Stern
PROTAGONISTI: Ivica Tucak, Josip Pavić, Pero Kuterovac, Ivan Asić, Sandro Sukno, Paulo Obradović Medo, Nikša Dobud, Maro Joković, Andro Bušlje, Petar Muslim, Ratko Rudić

PRODUCENTICA: Mirjana Mia Pećina
PRODUKCIJA: Lot 28 Studio
KOPRODUKCIJA: Hrvatski vaterpolski savez

Vaterpolo je hrvatski najtrofejniji sport, a tim iz 2012. godine osvojio je sve. Europsko zlato. Svjetsko zlato. Olimpijsko zlato. I tada je otišao Ratko Rudić i nekoliko dugogodišnjih igrača, uključujući i kapetana momčadi. Sve je zapravo počinjalo ispočetka. Sve osim želje igrača da i dalje budu na vrhu svijeta. Ona je i dalje, jednako jaka, bila tu. Uz novog kapetana, Josipa Pavića i novog trenera, Ivicu Tucka kreću u nove pobjede. Ili nije sve tako jednostavno? Utakmica s Crnom Gorom usred Zagreba mijenja pobjednički niz na koji su navikli. A utakmica s istim protivnikom na njihovu terenu, u Kotoru, mijenja sve... Kako će stići do svjetskog prvenstva u Barceloni?

Peter Radovich, Jr. radio je na svakom većem sportskom događanju u američkoj televiziji uključujući Olimpijadu, Super Bowl, Wimbledon i finale NBA-a. Uz događanja s prijenosom uživo, Radovich producira i seriju emisija Inside the NFL, ikonu američke sportske televizije. Dobitnik je 29 Emmyja. Film Barakude snimao je dvije godine na više od dvadeset lokacija.

2014. 85' Hrvatska
dokumentarni film 

NOVINECLANAK

NOVINE

REŽIJA: Dalibor Matanić
SCENARIJ: Ivica Đikić
KAMERA: Danko Vučinović
MONTAŽA: Tomislav Pavlic
SCENOGRAFIJA: Veronika Radman
KOSTIMOGRAFIJA: Sanja Šeler
ZVUK: Hrvoje Petek
GLAZBA: Jura Ferina, Pavao Miholjević
MASKA: Tina Jesenković
GLAVNA ŽENSKA ULOGA: Branka Katić
GLAVNA MUŠKA ULOGA: Trpimir Jurkić
SPOREDNE ŽENSKE ULOGE: Olga Pakalović, Tihana Lazović, Edita Karađole, Anja Matković
SPOREDNE MUŠKE ULOGE: Aleksandar Cvjetković, Dragan Despot, Goran Marković, Zijad Gračić

PRODUCENT: Nebojša Taraba, Miodrag Sila
PRODUKCIJA: Drugi plan za Hrvatsku radioteleviziju

Teška prometna nesreća, u kojoj smrtno strada troje ljudi, pokreće mehanizam promjene vlasništva u riječkom dnevnom listu Novine. Mariju Kardumu, utjecajnom građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri da preuzme Novine jer su se novinari počeli baviti istraživanjem misteriozne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama. U središtu su tih previranja Martin Vidov i Alenka Jović-Marinković, koji se smjenjuju na funkciji glavnog urednika. Ovo je priča o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskog integriteta pod pritiskom sujete, konformizma i egzistencijalnih strahova. Priča o novinarstvu i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti.

Dalibor Matanić (1975.) je filmski, kazališni i reklamni redatelj. Diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU-u u Zagrebu. Autor je višestruko nagrađivanih fimova, kazališnih predstava i niza uspješnih reklama. Filmografija: Zvizdan (2015.), Majstori (2013.), Ćaća (2011.), Kino Lika (2008.), Sto minuta slave (2005.), Fine mrtve djevojke (2002.) itd. Uz niz međunarodnih nagrada, uključujući i nagradu žirija programa Un Certain Regard na 68. Festivalu u Cannesu za Zvizdan, dvostruki je dobitnik Zlatne arene za najboljeg redatelja na Pulskom filmskom festivalu i peterostruki dobitnik nagrade hrvatskih kritičara Oktavijan.

2016. 50'+ 50' Hrvatska
TV serija, politički triler 

POMUTNJEEVENT

POMUTNJE - snimka kazališne predstave

DRAMATIZACIJA, REŽIJA: Branko Brezovec
PREMA ROMANU: Pomutnje gojenca Törlesa, Robert Musil
SCENA, ODABIR FILMOVA: Tihomir Milovac
SCENOGRAFIJA: Veronika Radman
KOSTIMOGRAFIJA: Irena Sušac
GLAZBA: Peteris Vasks, Richard Wagner
VIDEOMONTAŽA: Ivan Marušić Klif
SURADNIK REŽIJE I POKRET: Natalija Manojlović
SURADNIK REŽIJE I PROJEKCIJA: Ivan Planinić
SVJETLO: Petar Strmečki
SURADNIK ZA TEHNIČKA PITANJA: Stjepan Filipec Ges
ULOGE: Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc, Domagoj Janković, Dado Ćosić, Ognen Drangovski, Suzana Brezovec, Tihomir Milovac

PRODUCENTI: Nebojš Taraba, Miodrag Sila
PRODUKCIJA: Eurokaz, Akademija dramske umjetnosti
KOPRODUKCIJA: Domino

Predstava je nastala prema romanu Pomutnje gojenca Törlessa Roberta Musila. U središtu je djela mladić Törless, suočen sa psihičkim i spolnim sazrijevanjem u vojnom internatu na rubu Habsburške Monarhije. Struktura Pomutnji čvrsto je određena trajanjem, tempom i dinamikom glazbenih partitura. Prvi dio predstave ritmički se oslanja na furioznu 2. simfoniju latvijskog skladatelja Peterisa Vasksa, a u drugom dijelu finalna scena Wagnerove opere Siegfried upozorava na pozadinske kontekste spolno i rodno pomućenih glavnih likova.

Branko Brezovec (1955.) diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Od 2002. godine predaje na Akademiji, na Odsjeku za kazališnu režiju i radiofoniju. Režirao je u cijelome svijetu radeći na različitim žanrovima (opera, multimedijski projekti, “metafizičke komedije” itd.). Režijom se počeo baviti pod utjecajem Brechta i Artauda. Služio se inovativnim dramaturškim sustavima koji spajaju različite i nedosljedne predstave u jednu cjelinu iz koje kreira različite kazališne simbole i aspekte s različitim znakovima i značenjima. Predstave: Jedan dan u životu Ignaca Goloba (1977.), Brecht 1917 (1985.), Zašto smo u Vijetnamu, Minnie? (1988.), Tri Nore čekaju Baala (1993.), Veliki meštar sviju hulja (2001.), Kamov, smrtopis / Moulin Rouge (2003.), Glembajevi (2007.), U agoniji (2008.), Salome (2010.), Ukleti Holandez (2013.) itd.

2014. 80' Hrvatska
snimka kazališne predstave 
praizvedba 17. 9. 2014., Abrons Arts Center, New York

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE