logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Ocjenjivački sud

zirisusjedi

Ocjenjivački sud programa Susjedi i prijatelji: Ivan Ostrochovský (Slovačka, producent i redatelj), Călin Peter Netzer (Rumunjska, redatelj), Mia Pećina (Hrvatska, producentica)

Ivan Ostrochovský
(Žilina, Slovačka, 1972.) koredatelj je dugometražnog dokumentarnog filma Baršunasti teroristi (2013.) koji je premijerno prikazan na Berlinaleu 2014. godine gdje osvaja nagradu nezavisnog žirija publike Tagesspiegel Reader's Prize. Njegov prvi igrani film Koza (2015.) premijerno je prikazan na Berlinaleu 2015. godine. Film je osvojio gotovo dvadeset nagrada, između ostalog i nagradu Susjedi i prijatelji na 62. Pulskom filmskom festivalu, nominiran je za Europsku filmsku nagradu 2015. godine te je bio slovački kandidat za Oskara 2016. godine. Ivan radi na svom novom igranom filmu Učenik koji je osvojio CNC nagradu za najbolji projekt na pitching forumu u Francuskoj. Vodi dvije produkcijske kuće - Sentimentalfilm i Punkchart films.

Călin Peter Netzer (Petrosani, Rumunjska, 1975.) diplomirao je filmsku režiju na Nacionalnom sveučilištu za kazalište i film u Bukureštu. Njegov kratki i igrani film (oba naslovljena Maria; 1997.) osvojili su prestižne nagrade (Locarno, Velika nagrada žirija i Srebrni leopard za glumce). Igrani film također osvaja nominacije za nagradu Europske filmske akademije 2003. godine. Njegov sljedeći igrani film Medalja časti (2009) odabran je i nagrađen na više od 30 festivala, uključujući Međunarodni filmski festival u Solunu i Zagreb film festival. Poza djeteta (2013.) osvaja Zlatnog medvjeda i nagradu FIPRESCI na 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Mirjana Mia Pećina (Zagreb, 1976.) diplomirala je marketing i menadžment u Chicagu. Ondje je tijekom studija osnovala CATV, hrvatski program za iseljenike. U Zagrebu je pokrenula i radila na TV emisiji Kapital (CCN). Godine 2003. preselila se u Los Angeles, gdje je sudjelovala u svim granama filmske produkcije. Bila je osnivačica i direktorica Libertas Film Festivala u Dubrovniku (2004. – 2011.), a 2007. pokreće Weekend Media Festival, Ideju X, Adria Music Conference i suosniva Fantastic Zagreb Film Festival. Tijekom 2011. radi s Peterom Radovichem, Jr. na dokumentarnom filmu Game of Honor (CBS) za koji je osvojila tri Emmyja. Nakon toga snimaju film Barakude, koji se prikazuje na ovogodišnjem Pulskom festivalu. Radila je na nekoliko olimpijada za TV kuću NBC, a za Olimpijadu u Sočiju osvojila je i četvrtog Emmyja.

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE