logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Ocjenjivački sud

zirimedunarodni
Ocjenjivački sud Međunarodnog programa: Stevan Filipović (Srbija, redatelj i montažer), Ivona Juka (Hrvatska, redateljica), Gaby Babić (Njemačka, direktorica Wiesbadena)

Stevan Filipović (Beograd, 1981.) diplomirao je montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirao je nekoliko dugometražnih filmova: Šejtanov ratnik (2006.), Šišanje (2010.), Pored mene, koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji film u međunarodnom programu 62. Pulskog festivala. S Mirjanom Karanović potpisuje scenarij za film Dobra žena, koji se ove godine prikazuje u glavnom natjecateljskom programu Pulskog festivala. Montažer je filma Klip (2012.) redateljice Maje Miloš. Piše za Peščanik i Danas. Radi na Akademiji umetnosti u Beogradu kao asistent na predmetu Gluma.

Ivona Juka diplomirala glumu i filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao studentica napravila je kratkometražni film za ceremoniju dodjele nagrada Europske filmske akademije. Sudjelovala je na EFA-inoj konferenciji Cinema of Tomorrow kao jedna od najperspektivnijih europskih redateljica. Njezin dugometražni dokumentarac Što sa sobom preko dana osvojio je niz nagrada: Srce Sarajeva na Sarajevo film festivalu, Grand Prix na DHF-u, nagradu na Festivalu goEast u Wiesbadenu itd. Autorica je nagrađivanih kratkometražnih filmova Smeće, Montaža, Pogled iz bunara. Njezin dugometražni prvijenac Ti mene nosiš osvojio je devet nagrada, a međunarodnu premijeru ostvario je na Međunarodnom festivalu u Karlovym Varyma.

Gaby Babić (1976.) magistrirala je politologiju, germanistiku i teoriju kazališta, filma i medija. Predavala je na sveučilištima u Frankfurtu, Konstancu i Paderbornu. Kao filmska kustosica radila je za razne festivale i kulturne institucije, među ostalim za Goethe Institut Sarajevo, festival kratkometražnog filma u Oberhausenu i Mousonturm Frankfurt. Direktorica je festivala goEast u Wiesbadenu.

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE