logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Ocjenjivački sud

ZIRIKRATKIOcjenjivački sud programa Kratka Pula i Studentski filmovi: Chris Auty (Italija, producent), Daniel Kušan (Hrvatska, redatelj), Daniel Rafaelić (Hrvatska, filmski kritičar)

Chris Auty voditelj je Odsjeka produkcije Nacionalne filmske i televizijske škole u Londonu te istaknuti svjetski producent. Radio je kao filmski novinar za The Guardian, BBC i The Hollywood Reporter te kao direktor produkcijske kuće RPC (1991. – 1999.) u okviru koje je producirao brojne filmove (Zavodljiva ljepota, Fatalna nesreća). Odgovoran je i za osnivanje Hanway Filmsa, agencije za međunarodnu prodaju nastale kao ogranak RPC-a. Godine 1998. imenovan je članom uprave UK Film Councila. Godine 1999. postaje izvršni direktor produkcijske kuće The Film Consortium, u okviru koje potpisuje izvršnu produkciju brojnih filmova (Moje ljeto ljubavi, Na ovome svijetu, Danonoćni ljudi). Direktor je platforme Raindance.tv te član Savjetodavnog odbora Britanske nezavisne filmske nagrade od njezina osnutka. Član je i Upravnog odbora Europske filmske akademije.

Daniel Kušan (Zagreb, 1975.) diplomirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1998. godine profesionalno radi na filmu i televiziji, a povremeno i u kazalištu. Godine 2000. režirao je prema vlastitu scenariju TV film Veliko spremanje. Njegov prvi dugometražni film, igrani film za djecu Koko i duhovi, bio je najgledaniji hrvatski film 2011. godine, a na Pulskom filmskom festivalu osvojio je Zlatne arene za montažu i glazbu, nagradu publike i nagradu Breza za najboljeg debitanta. Njegov drugi igrani film, Ljubav ili smrt, bio je najgledaniji hrvatski film 2014. godine.

Daniel Rafaelić (1977.) povjesničar je filma i filmski kritičar. Autor je knjige Kinematografija u NDH (2013.), scenarist je i redatelj nagrađivanog dokumentarnog filma Druga strana Wellesa (2005.), a napisao je i knjigu U sjeni piramida: drevni Egipat na filmu, koja će krajem 2016. biti objavljena u Kairu i Zagrebu. Radio je u Hrvatskoj kinoteci kao načelnik za zaštitu i restauraciju filmskog gradiva (2007. – 2009.). Filmom se redovito bavi u emisiji HRT-a Dobro jutro, Hrvatska, a redovito piše i za Globus i Jutarnji list. Predaje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na odsjecima za povijest, psihologiju i arheologiju. Bio je predsjednik žirija FIPRESCI na festivalima u Kairu i Moskvi. Dobitnik je Nagrade Vjekoslav Majcen Hrvatskog društva filmskih kritičara‎ za proučavanje filmske baštine te Nagrade Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umjetnosti.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE