logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Novi uspjeh hrvatskog filma

bdn

Na svečanoj dodjeli nagrada 72. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, debitantski film Dubravke Turić Belladonna snimljen u produkciji Spiritus movensa proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u natjecateljskoj sekciji Horizonti.

U sklopu iste prošle je godine također nagrađen jedan hrvatski film – Takva su pravila Ognjena Sviličića, koji je Emiru Hadžihafizbegoviću donio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Ove je godine u programu Horizonti premijerno prikazana i Trema, grčko-francusko-hrvatska koprodukcija redatelja Yorgosa Zoisa iza koje stoje i hrvatske kuće Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.

Belladonna je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus movens, za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works, direktor fotografije je Branko Linta, Dubravka Turić ujedno je i scenaristica i montažerka filma, a snimanje tona odradio je Hrvoje Petek. Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar.

Više informacija pročitajte OVDJE.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE