logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Filmska struka u centru pažnje na 62. Puli

vijesti1906

62. Pulski filmski festival i ove je godine jedinstvena prilika susreta stručnjaka koji čine ključne figure stvaranja filmskih popratnih i industrijskih programa. Program PULA PROfessional namijenjen je upravo filmskim profesionalcima i studentima audiovizualnih djelatnosti. Pored već etabliranih sastavnica programa kao što su Kritika mladih filmofila te tematskih predavanja i okruglih stolova, ove godine obogaćen je novim programom namijenjenim studentima i prikazivanju njihovih autorskih radova naziva Studenski program.

Tematski osmišljen, fokus ovogodišnjeg programa PULA PROfessional usmjeren je scenografiji, čiji koncept potpisuje dobitnica Zlatne arene za scenografiju Tanja Lacko. Sudionici programa bit će u prilici aktivno sudjelovati i proširiti svoja znanja pod stručnim predavanjima poznatih europskih i hrvatskih scenografa te filmskih profesionalaca; David Munns, Heizo Schulze, Uli Hanish, Damir Gabelica, Tomica Vujnović, Tanja Lacko, a temu u širom filmskom kontekstu predstavit će Charles McDonald (PR stručnjak), Nik Powell (direktor National Film School) i Marko Rojnić (vanjski suradnik na ADU). Scenografija i kreiranje svjetova, antropologija imaginarnog prostora, režija prostora, Hrvatska kao „fantastična“ destinacija, tajne vizualne percepcije, produkcijska strana dizajna produkcije, vizualni efekti i virtualna stvarnost bit će teme ovogodišnjeg programa.

Pula PROfessional ujedno je prilika za povezivanje studenata šire regije i za razmjenu znanja i iskustava. U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, osmišljen je Studentski program namijenjen nacionalnim i međunarodnim studentima, s prilikom da prikažu svoje autorske filmove i time stvore polaznu točku za buduće filmske profesionalce.

Dodatna profesionalna platforma koja uključuje analiziranje filmova, stjecanje znanja potrebnog za istraživanje sedme umjetnosti, tumačenje i ocjenjivanje domaćih i stranih filmskih ostvarenja, jest program Kritike mladih filmofila čiji je mentor ugledni hrvatski filmski kritičar Nenad Polimac. Osmočlana Kritika sudjelovat će u anketama i diskusijama s autorima filmova, pisanju blogova i recenzija domaćih i međunarodnih dugometražnih i kratkometražnih filmova.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE