logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Atraktivni koncerti i filmske izložbe kao festivalski ukrasi 63. Pule

107MEDIJSKACLANAK

Nakon prošlotjedne objave filmskog programa, 1. srpnja u foajeu Kina Valli, predstavljeni su tradicionalni programi koji obogaćuju festivalsku ponudu i izvan samog okvira prikazivanja filmova. Javnosti su se tim povodom obratili ravnateljica Gordana Restović, članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić, predstavnik Grada Pule Fabrizio Radin i Ana Peruško, predstavnica KMAG-KIA Motors Adria Group, novog Festivalskog sponzora.

Prva od šest izložbi, koje i lokacijski gravitiraju oko festivalskog fokusa – Arene – pod nazivom „Izložba plakata suvremenog srpskog filma“, kustosa Miroljuba Vučkovića, otvorit će vrata 7. srpnja u SKUC-u, a već sljedećeg dana u Galeriji Makina „Impromptu“ Maria Delića, odnosno „Renata Poljak: Partenza“ kustosa Mladena Lučića u MSUI. Festivalska je nedjelja tradicionalno rezervirana za otvorenje izložbe „Cinemaniac“, kustosice Branke Benčić, dok će se sljedeći dan u Kinu Valli upriličiti „Izložba učeničkih radova Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula“. Posljednju kariku izložbenog ciklusa, 12. srpnja, u galeriji C8, činit će „Pozor... snima se u Istri!“ ostvarena u suradnji Istarske filmske komisije i Daniela Rafaelića.

Pored izložbi, važan nezaobilazni element festivalskih noći čini tematski raznorodna ponuda glazbe, te će nastupati sastavi Detour, Nola, Mate Matišić kvartet, Rundek Cargo Trio i Drvored, te tri DJ-a; Innaca, Ivo Zuban i Mario Kovač. Program je ostvaren zahvaljujući generalnom sponzoru glazbenih programa – Zagrebačkoj banci „koja je i ove godine daruje posjetiteljima jedinstveni glazbeni doživljaj“ kazala je Restović i dodala Svi su programi besplatni, izuzev filmskih projekcija u Areni za koje je cijena za dva filma po večeri ostala nepromjenjiva – popularnih 25 kuna! Dodatne pogodnosti se ostvaruju i kupovinom kompleta karata za cijeli tjedan, a potrudili smo se da ulaznice, i na zahtjev korisnika novi personalizirani suveniri 63. Pule, budu dostupni online. Od 2. srpnja, ulaznice i suveniri (majice, rokovnici, magneti, privjesci) bit će dostupni na info punktu, a ulaznice će biti dostupne i prije projekcija ispred Arene.

Tanja Miličić najavila je posebnu gošću kojoj će se dodijeliti nagrada Zlatna arena za životno djelo, redateljicu Mártu Mészáros - jednoj od najznačajnijih svjetskih redateljica, autorici čiji su filmovi obilježavali najvažnije svjetske filmske festivale i čiji je rad uvelike mijenjao svijet u kojem živimo. Prva je žena koja je režirala jedan mađarski film te prva žena dobitnica Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu i kojoj je posvećena ovogodišnja Retrospektiva.

Predstavljen je i novi sponzor 63. Pulskog filmskog festivala, KMAG-KIA Motors Adria Group. Ove godine KIA Motors osigurat će vozni park kako bi gosti Festivala pravovremeno, ugodno i udobno mogli stići do festivalskih lokacija, izjavila je predstavnica KIA-e Ana Peruško.

Fotografije s medijske konferencije pogledajte OVDJE. 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE