logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Newsletter subscription

 

Započele radionice Baltazar i RED

VIJESTI807CLANAK

63. Pulski filmski festival i ove godine mlade, ali i one još mlađe, zaljubljenike u film i animaciju pretvara u prave filmske profesionalce zahvaljujući tradicionalnim radionicama Baltazar i RED.

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara svoja je vrata otvorio trideset i dvama mladim zaljubljenicima u film i animaciju. Kroz intenzivnu sedmodnevnu radionicu polaznici će se upoznati s tehnikama produkcije animiranog filma - od razrade scenarija do zabavnih vježbi za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije. Naučene vještine primijeniti kroz završnu vježbu – izradu vlastitog animiranog filma. Radionicu vode animatori i ilustratori Manuel Šumberac i Vibor Juhas.

Zahvaljujući radionici RED, polaznici između 12 i 16 godina imaju priliku okušati se u profesionalnom svijetu filmske produkcije, uz mentore producenticu Nermu Mehadžić i direktora fotografije Raula Brzića te uz gostovanje montažera Tomislava Pavića, glumicu Kseniju Marinković, producenta i člana Umjetničkog savjeta Mikea Downeyja te glumicu i koloristicu Juliju Steponaityte. Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film u žanru drame s elementima fantastike, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere te montirati u REDucation post-produkcijskom studiju.

Rad polaznika obje radionice i ove će se godine prikladno nagraditi u subotu 16. srpnja, s početkom u 10 sati kada će se održati svečana premijera filmova nastalih na radionicama RED i Baltazar u Istarskom narodnom kazalištu, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje!

Fotografije s radionica pogledajte OVDJE. 
image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
 CROATIAOSIGURANJE