logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Newsletter subscription

 

Trailers

Croatian programme

Život je Truba
Život je Truba

Obiteljska okupljanja prilika su za rješavanje starih svađa i započinjanje novih. Tijekom dvaju takvih okupljanja opušteni džez trubač i mladoženja Bura pokušava pomiriti posvađane članove obitelji.

Vrapci
Vrapci

Majka šalje šesnaestogodišnjeg Arija iz Reykjavika ocu, u slabo naseljeni ruralni dio Islanda. Odnos s ocem je težak, a prijatelji iz djetinjstva su se promijenili.

Sve najbolje
Sve najbolje

Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin junaci su ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti u kojima će veliku ulogu odigrati grupica žohara, juha od cikle i jedna operna arija.

Pomutnje
Pomutnje

Mlada filmska ekipa prati višemjesečne pripreme za zahtjevnu kazališnu predstavu kontroverznog redatelja. Suočavajući se s kreativnim i produkcijskim pomutnjama, istovremeno i sami postaju protagonistima. Film koji je počeo kao making of razvio se u kreativni autorski dokumentarac.

Oslobođenje Skopja
Oslobođenje Skopja

Jedanaestogodišnji Zoran svjedoči ratnim užasima u okupiranom Skoplju. Dok se Zoranov otac bori u partizanskoj vojsci, između njegove majke i njemačkog oficira razvija se ljubav.

Narodni heroj Ljiljan Vidić
Narodni heroj Ljiljan Vidić

Drugi je svjetski rat. Mladi pjesnik Ljiljan Vidić priključuje se partizanima i dobiva zadatak napisati pjesmu kojom će partizanski bend pobijediti na nacionalnom talent showu i osvojiti nastup pred samim Hitlerom gdje ga imaju priliku likvidirati i privesti rat kraju.

Lazar
Lazar

Lazar se bavi krijumčarenjem ilegalnih imigranata na granici Makedonije i Grčke. Zaljubivši se u mladu studenticu, odluči promijeniti svoj život. Kada u krijumčarski posao uvede svojeg šurjaka koji skrivi utapanje jednog migranta, pred Lazarom je teška odluka.

Generacija '68
Generacija '68

Autorov hommage generaciji s kojom dijeli mladenački zanos i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet. Film ujedno propituje stvarne dosege tih promjena, na društvenom i osobnom planu.

Puni udar
Puni udar

Putovanje u podsvijest čovjeka koji nastoji pronaći novi smisao u životu kada dron, kojim je upravljao, pogreškom razori školu punu djece.

Dobra žena
Dobra žena

Pedesetogodišnja Milena nakon trideset godina braka saznaje tajnu o svojemu mužu zbog koje je prisiljena odlučiti hoće li nastaviti živjeti ignorirajući istinu ili ostaviti sve što je dotad stekla i u svojim godinama otvoriti novo poglavlje.

Houston, Imamo Problem!
Houston, Imamo Problem!

Hladni rat, svemirska utrka i NASA-ino slijetanje na Mjesec ključni su povijesni događaji koji su obilježili čitavu jednu eru. Oni su još i danas omotani velom tajne i inspiriraju brojne teoretičare zavjere. Redatelj Žiga Virc u filmu Houston, imamo problem! novim informacijama dovodi u pitan...

Modri Kavez
Modri Kavez

Redateljica Bruna Bajić, nakon trideset godina života u obitelji pomorca, potaknuta ljudima koji žive od mora i za more, potaknuta ljubavlju prema ocu, potaknuta ljudima koji su napustili svijet, bez ijedne dokumentacije o nevjerojatnim podvizima prema kojima su mediteranski pomorci bili poznati ...

S one strane
S one strane

Nakon povratka iz Haaga, gdje je služio višegodišnju kaznu zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj i Bosni, sredovječnoj patronažnoj sestri Vesni javlja se suprug Žarko koji ju je napustio prije dvadeset godina i želi obnoviti odnos. Vesna se, kad ju je Žarko napustio, s djecom preselil...

Ministarstvo Ljubavi
Ministarstvo Ljubavi

Država je odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Krešo je nezaposleni biolog, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi.

Lavina
Lavina

Franjo je nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri. Kada se Franjo vrati iz mrtvih kako bi objavio obitelji da je postao homoseksualac to izazove lavinu neočekivanih događaja.

Cinemateque

Zvizdan
Zvizdan

Film prati tri priče o zabranjenoj ljubavi iz 1991., 2001. i 2011. godine., a radnja je smještena u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima i netrpeljivošću.

Kosac
Kosac

Tri priče, koje se događaju u jednoj noći, postupno grade sumornu sliku Ivinog života, ali i čitavog kraja koji je, jednako kao i Ivo svojim davnim zločinom, ostao zaustavljen i zarobljen ratom.

Crnci
Crnci

Vod nazvan Crnci mora biti rasformiran jer je potpisano primirje. Zapovjednik Ivo priprema akciju izvlačenja tijela svojih triju ljudi, a istovremeno želi minirati branu i tako nanijeti štetu neprijatelju. Preživjeli članovi voda kreću u akciju.

Pulica

Kad je Marnie bila ovdje
Kad je Marnie bila ovdje

Sramežljiva i maštovita Anna odlazi živjeti ujaku i ujni na moru. Ondje otkriva staru gospodsku kuću okruženu močvarom u kojoj živi tajanstvena djevojčica Marnie.

Prorok Halila Džubrana
Prorok Halila Džubrana

Mustafa, umjetnik i pjesnik u egzilu, vraća se kući sa svojom domaćicom i njezinom kćerkom. Moraju izbjegavati susret s vlastima, koje se boje da bi Mustafine istinite riječi mogle potaknuti pobunu.

Mali gangster
Mali gangster

Rik, izložen vršnjačkom nasilju, seli s ocem u drugi grad gdje se prema njima odnose s poštovanjem jer misle da je njegov otac mafijaški šef. No koliko dugo?

Lili i magični biser
Lili i magični biser

Djevojčica Lili u telefonskoj govornici na plaži sluša bajku koja je odvodi do morskog dna. Ondje susreće čudovišnu ribu s kojom kreće u potragu za čarobnim biserom.

Baletani
Baletani

Tri mlada baletana u četiri se godine suočavaju s brojnim izazovima odrastanja i profesionalne ambicije u svijetu baleta i postupno sazrijevaju u muškarce.

Dizalica

Filharmonija s deponija
Filharmonija s deponija

Reciklirani orkestar skupina je mladih koji sviraju instrumente izrađene od smeća. Oni su također i internetska senzacija. Kada poplava pogodi njihovu zemlju, skupina postaje važan izvor nade u zajednici.

Ni u snu
Ni u snu

Malo djevojaka vježba parkour – vratolomnu vještinu kretanja prostorom punom prepreka. Dok Laura juri praškim ulicama, preskačući zidove i trčeći krovovima,divljaju i njezine misli.

Dečki
Dečki

Tri najbolje prijateljice koje trpe nasilje u školi iznenada se pretvaraju u popularne dečke. No oduševljenje ubrzo splasne.

Uspavana Greta
Uspavana Greta

Gretin svijet se raspada. Uskoro će navršiti petnaest godina i ostaviti siguran svijet djetinjstva. Začahurena u svijetu luzera, vrijeme provodi s jedinim prijateljem, Elliottom. A onda joj roditelji prirede rođendansku zabavu.

Obiteljski film
Obiteljski film

Bračni par odlazi na jedrenje. Kod kuće ostavljaju dvoje djece koja dobivaju priliku iskusiti slobodu bez roditeljskog nadzora. Brod tone, a s njim i cijela obitelj. Jedina im je nada pas koji se nađe sam na pustom otoku.

International programme

Tramontana
Tramontana

Kada Rabih, slijepi mladić iz Libanona otkrije da mu je osobna iskaznica krIvotvorena, uputi se u potragu za podacima o svojem rođenju.

The Yard
The Yard

Samohrani otac i pjesnik Anders izgubi posao kao kritičar kada napiše negativnu recenziju vlastite knjige. Bez drugih kvalifikacija, završava kao radnik u luci na prekrcaju automobila. Neočekivano prijateljstvo s kolegom izaziva napetost između Andersa i njegova sina tinejdžera.

Gora
Gora

Pobožna žena živi s obitelji na židovskome groblju na Maslinskoj gori u Jeruzalemu. Tijekom dana odlazi u šetnje grobljem kako bi se odmaknula od kućanskih poslova. Jedne noći na groblju nailazi na uznemirujuću scenu.

Sisavac
Sisavac

Margaret je razvedena i živi u Dublinu. Kada izgubi sina tinejdžera, ostvaruje neobičan odnos s mladim beskućnikom Joeom. Druga strana sna, prvi igrani film Rebecce Daly, uvršten je u program 15 dana autora u Cannesu. Sisavac je njezin drugi film

Ledeno doba: Veliki udar
Ledeno doba: Veliki udar

Scratova potraga za odbjeglim žirom ovoga puta će ga katapultirati u svemir, gdje će se dogoditi niz kozmičkih događaja koji prijete uništenju cijelog svijeta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im prijeti, Manny, Sid i Diego, morat će napustiti svoj dom i krenuti u nove avanture te putova...

Kaili blues
Kaili blues

Usamljeni liječnik Chen Sheng kreće u potragu za svojim nećakom kojega je otac napustio. Na putu dolazi do mjesta gdje vrijeme kao da istodobno teče unaprijed i unatrag i čiji su stanovnici izrazito tajnoviti.

Nezakonito
Nezakonito

Brat i sestra i nezakonita ljubav. Otac čvrstih moralnih uvjerenja suočava se s optužbama. Obitelj u kojoj nitko nikada nije povukao granicu između moralnog i zakonitog, čak ni kada je riječ o pobačaju.

Evolucija
Evolucija

Desetogodišnji Nicolas živi s majkom na udaljenom otoku koji nastanjuju samo žene i dječaci. Dječaci su u lokalnoj bolnici podvrgnuti neobičnom liječničkom tretmanu. Nicolas je jedini koji propituje neobična zbivanja.

Dan nezavisnosti: Nova prijetnja
Dan nezavisnosti: Nova prijetnja

Uvijek smo znali da će se vratiti. Uz pomoć izvanzemaljske tehnologije Zemljani su radili na golemom obrambenom programu kako bi zaštitili svoj planet. No ništa nas ne može pripremiti za izvanzemaljku silu kakvoj još nismo svjedočili. Samo dosjetljivost nekoliko hrabrih pojedinaca može spasi...

Chevalier
Chevalier

Šest muškaraca na luksuznoj jahti usred Egejskoga mora odlučuje održati natjecanje za titulu najboljega. Tijekom uspoređivanja, odmjeravanja, kasapljenja pjesama i analize krvi, prijatelji postupno postaju rivali.

Između mora i kopna
Između mora i kopna

Mladi Alberto živi na karipskoj obali, no zbog neurološke je bolesti prikovan za krevet. Zarobljen na marginama prekrasnog krajolika, Alberto čezne za slobodom mora koje se pruža tik ispred njegova doma.

Aloys
Aloys

Usamljeni privatni detektiv prima poziv tajanstvene žene koja ga uvlači u igru poznatu kao telefonska šetnja. Aloys, fasciniran njezinim glasom, otkriva zamišljeni svijet koji mu omogućava da se otrgne od samoće.

image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
 CROATIAOSIGURANJE