logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Newsletter subscription

 

Započele radionice Baltazar i RED

baltazar1607VELIKA

Tradicionalni Pustolovni laboratorij profesora Baltazara već jedanaesti put zaredom otvara vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u animirane filmove. Tako je ove godine kroz ista ta vrata prošlo trideset i dvoje budućih filmskih animatora.

U teorijskom dijelu Laboratorija polaznici će se upoznati s tehnikama produkcije animiranog filma - od razrade scenarija do zabavnih vježbi za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije. Praktični dio obuhvatit će realizaciju animiranih filmova uz pomoć mentora.

„Baltazar je ove godine pravi hit, gotovo pola polaznika je s prošlogodišnje radionice. Jako je velik interes bio i ove godine tako da razmišljamo sljedeće godine napraviti tri grupe.“ rekla nam je zadovoljna koordinatorica radionice Pustolovni laboratorij profesora Baltazar, Željka Ferenčić.

U narednih desetak dana, djeca od 7 do 12 godina pod vodstvom stručnog mentorskog tima - Manuela Šumberca i Vibora Juhasa - naporno će raditi na izradi svog vlastitog animiranog filma. U tom naumu će im pomoći i posebna gošća Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara, ruska redateljica animiranih filmova Natalia Chernysheva koja na 62. Puli gostuje u programu za djecu – Pulica, s kratkim animiranim filmom Pahuljica.

Dok najmlađi vrijedno rade na svojim animatorskim vještinama, oni malo stariji ozbiljnim koracima kreću ka profesionalnom svijetu filmske produkcije. Od danas ih u tom smjeru vodi RED radionica te mentori Dado Valentić (Mytherapy studio), Josef Eliasson i Nerma Mehadžić.

„S nama je 21 polaznik, spreman naučiti sve o produkciji i postprodukciji filma. I ove godine smo osigurali najsuvremeniju opremu i profesionalce iz struke. Sretan sam što smo dio 62. Pulskog filmskog festivala i što imamo priliku upoznati nove talente i buduće predstavnike filmske umjetnosti“, rekao je Dado Valentić, voditelj radionice.

Tema radionice su urbane legende, a ovogodišnji film govorit će o uzbudljivoj istarskoj legendi Henryju Morganu.

Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere te montirati u REDucation post-produkcijskom studiju.

Rad polaznika obje radionice i ove će se godine prikladno nagraditi već sljedeći petak, 24. srpnja, u 17:30 kada će se održati svečana dodjela nagrada i diploma u Istarskom narodnom kazalištu nakon čega će uslijediti i ono najbitnije – premijera filmova na velikom platnu na koju ste, naravno, svi dobrodošli!

Sve informacije o obje radionice možete pronaći na službenim web stranicama 62. Pulskog filmskog festivala, a za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
 CROATIAOSIGURANJE