logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Newsletter subscription

 

Večeras u Areni: “Život je truba”, van konkurencije, a “Trampolin” kao posljednji film u utrci za Zlatna vrata Arene

TRUBAEVENT

Film o dvije obitelji bez pretjerane drame i s puno humora prikazat će se večeras izvan konkurencije u pulskoj Areni. Redatelj i scenarist Antonio Nuić o načinu rada na filmu izjavio je: “Gledam kako se ljudi ponašaju i onda dobijem ideju za film”.

Producent Boris T. Matić jako je zadovoljan filmom te smatra da je riječ o prekrasnom “feel good” filmu koji će, siguran je, biti i TV hit. Ksenija Marinković, kojoj je ovo šesti film prikazan na ovogodišnjoj Puli, rekla je da voli igrati u svim žanrovima jer joj promjena uvijek dobro dođe. Uz to, našalila se, najbitnije joj je redovito plaćanje. Ipak, priznala je kako bi joj sad trebalo barem dvije godine da odmori od snimanja i posloži dojmove. Međutim, ova neumorna glumica već dogovara angažman za idući film. Bojan Navojec na Puli se pojavljuje u pet filmova i smatra da unatoč tome nije ni dokoljena svojoj kolegici Kseniji. Iva Babić u ovoj komediji ima, kako sama kaže, lepršavu ulogu, a čitavo joj je iskustvo rada na filmu, posebno uz Navojca, bilo fantastično.

Ovaj je pozitivan film sniman u dva djela, prvo onaj zimski dio, a četiri mjeseca poslije i dio sa svadbom što je, kako je ispričao Matić, bilo vrlo komplicirano. Suze svih aktera na filmu koje su se dogodile pri završetku snimanja govore o tome kako im je bilo lijepo i emotivno raditi na ovom filmu.

Film redateljice Katarine Zrinke Matijević “Trampolin” u pulskoj Areni s početkom u 23 i 30

Jedan, po tematici sasvim drugačiji film, drama “Trampolin”, predstavljena je na konferenciji za medije na kojoj je redateljica Katarina Zrinka Matijević rekla da je na njemu radila tijekom sedam godina. Film govori o obiteljskom nasilju kroz tri priče. Svaka prati po jednu ženu u različitoj životnoj fazi. Glavna glumica, Franka Mikolaci , desetogodišnja je debitantica koja je oduševila svojom glumom. Riječima nije mogla opisati iskustvo snimanja filma koje se, naglasila je, mora doživjeti. Lana Barić, iako igra tešku ulogu imala je lak proces rada, posebno zato jer je priča tako lijepo napisana. Tena Brankov Nemet izjavila je da joj je tema bila bliska jer je i sama prošla nešto slično onome što u filmu njen lik proživljava. Slično je i s glumicom Ninom Violić: “Moja kćer sada ulazi u tinejdžerske godine pa mi je bilo dobro poznato ono što moj lik proživljava na filmu”.

Čitajući scenarij, Frana Maškovića su prolazili trnci, a smatra vrlo bitnim što se film bavio ovom važnom tematikom, još važnije, nudi rješenja. “Radi se o agonijama koje, na žalost, prolaze mnogi i o kojima se mora pričati”, naglasio je. A da ništa nije crno - bijelo i da zlostavljač, kao i žrtva nasilja, ima svoju stranu priče smatra glumica Marija Tadić. Upravo zato ističe da za obje strane treba naći razumijevanje. Film je sniman u jednoj kući s bazenom u kojoj je za vrijeme snimanja filma “Rat u Bosni” boravio Richard Gere, a “luksuznom” lokacijom redateljica je htjela izbjeći stereotipe da se nasilje događa samo u nižim društvenim slojevima.

image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
 CROATIAOSIGURANJE