logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Newsletter subscription

 

Kratki film "Da je kuća dobra i vuk bi je imao" nagrađen u Londonu

dajekucaclanak

Kratkometražni igrani film Da je kuća dobra i vuk bi je imao redateljice i scenaristice Hane Jušić, prikazan na prošlogodišnjoj 62. Puli, osvojio je nagradu za najbolji međunarodni film na 13. izdanju Festivala kratkometražnog filma u Londonu.

Film će biti prikazan na ShortsTV, televizijskom kanalu posvećenom kratkometražnoj formi i dostupnom u milijunima kućanstava diljem SAD-a, Europe i Afrike. U kategoriji najboljeg međunarodnog kratkog filma bilo je nominirano osam naslova, a o najboljem je odlučivao žiri u sastavu Szymon Stemplewski, Avi Greval i Jennifer Reeder. Nagradu je u Londonu preuzela glumica Sanja Drakulić.

Da je kuća dobra i vuk bi je imao premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a govori o Sandri, pretjerano osjetljivoj djevojci koja ponekad ne može razlučiti stvarnost od svojih neobičnih fantazija. Na rođendanskoj proslavi svoga muža prisiljena je provesti dan s njegovom obitelji, koja je ne prihvaća, te pod njihovim okrutnim povećalom postepeno gubi doticaj sa stvarnošću.

Film je nastao u produkciji Akademije dramskih umjetnosti i HRT-a, producentice su Tina Tišljar i Tena Gojić, uloge nose Sanja Drakulić, Tibor Knežević, Marina Redžepović, Damir Poljičak, Blanka Bart-Hajoš i Mijo Pavelko, direktorica fotografije i scenografkinja je Jana Plećaš, montažu potpisuje Jan Klemsche, zvuk Borna Buljević i Martin Semenčić, a kostimografiju Katarina Pilić.

Više informacija potražite OVDJE. 

image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
 CROATIAOSIGURANJE