logo mob crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE

logo najbolji prijatelj festivala magenta 04

Prijavi se na newsletter

 

Blog mladih filmofila

Kritike i opažanja mladih filmofila

Od trovanja do ljubavi: 'Sve najbolje'

Sve najbolje, novi film Snježane Tribuson, osvojit će ljubitelje filma svih uzrasta. Skupina likova predvođena slastičarkom Vericom (Ksenija Marinković), opernom divom Brankicom (Renata Pokupić) i španjolskim opernim pjevačem Martinom (Ozren Grabarić) nastoje maknuti etiketu usamljenosti koju im je nametnulo društvo. Likovi su povezani očajničkom željom za ljubavlju, iako u svoje avanture kreću s različitim stavovima i iz nejednake pozicije.

Odlično povezane priče i realistična gluma uvode gledatelja u svijet likova, a njegova logika dosta duguje i Mozartovoj operi Don Giovanni​, koja kao da predstavlja pozadinsku priču filma. Važnu ulogu u priči imaju žohari, koji izazivanjem epidemije trovanja kojoj podliježu likovi pokreću zaplet. Filmom se tako provlači motiv otrovanih medenjaka, koji povremeno zasvijetle kako bi upozorili na ključne momente u radnji, čime se dodatno naglašava bajkovitost atmosfere i odmak od realnosti. 

Ukratko, radi se o romantičnoj komediji s elementima melodrame, a sam naslov predstavlja i poruku koju redateljica šalje svojim likovima pripremivši sretan kraj njihovim nedaćama.

Maja Oskoruš

Podijeli ovaj članak:

Dobra europska komedija: 'Sve najbolje'
U lovu na udovice: 'Ministarstvo ljubavi'
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu
CROATIAOSIGURANJE